Регистрация Войти
Новый одесский форум ОдессаМАМА.net Перейти

Личная страница пользователя: chipus [В избранное] [Скопировать адрес] [В закладки] [RSS]

Блог

Контейнерні перевезення з Китаю: варіанти ш ...

Читали блог: 119 Создано: 2023-4-3 21:59 |Личные категории:Морские перевозки

Доставка товарів з Піднебесної має три основні логістичні шляхи: морський та авіа. Кожен варіант має свої нюанси та особливості. Контейнерні перевезення з Китаю - найвигідніший і найбезпечніший спосіб. Для початку варто розібратися в ряді важливих питань. Який шлях буде для вас найбільш вигідним та оптимальним за термінами і як провезти в контейнері невелику партію товарів? Що робити бізнесмену-початківцю без досвіду і знань митних тонкощів? І як не переплатити за доставки з Китаю в Україну?

Перевезення вантажів у контейнерах

По суті, вантажоконтейнер є знімним вагоном для зберігання і транспортування великогабаритного вантажу. Контейнер забезпечує високу безпеку, і не вимагає розкриття ємності при змішаній доставці, скажімо, коли товару потрібно пройти проміжне перевантаження з морського на залізничну колію. Спеціальне обладнання для механічного навантаження-вивантаження прискорює рух контейнера з транспорту на транспорт. Найбільш популярний стандартний 20-футовий контейнер, довжиною 6 метрів, шириною 2.4 м, висотою 2.5 м. Його можливості дозволяють експлуатувати широкий список товарної номенклатури, за винятком рідких продуктів, що швидко псуються. Стінки конструкції щільно скріплюються один з одним, мають герметичні двері, не пропускають пил та воду.

Плюси контейнерної доставки з Китаю

  Доставка з Китаю в Україну морем у контейнерних ємностей найбільш безпечне та недороге. Вона передбачає максимальний ступінь страхування вантажу від псування та крадіжки. Має можливість перевезення різними видами транспорту. 
Перед відправкою продукцію ретельно
  •  перевіряють, 
  • оцінюють, 
  • зважують, 
  • документально затверджують. 
Потім тару пломбують і опечатують, що сприяє повному захисту від штучного розкрадання.

Види перевезень, Китай — Україна

З Китаю в Україну товари можна доставити морським, авіа транспортом. Слід лише провести аналіз даних щодо терміну, вартості та особливостей кожного із шляхів:

  1. Доставка з Китаю в Україну морем. Займають багато часу, проте вони найвигідніші. Мінуси — необхідне використання кількох видів транспорту. 
  2. Доставка літаком. Це швидка доставка, але має високу вартість, яка багато в чому пов'язана з митними процедурами. Вартість розмитнення товарів з Китаю може змінюватись до 35 % від ціни товару. Іноді, витрати на авіаперевезення все ж таки окупаються, наприклад, з швидкопсувними товарами і дорогою дрібною електронікою. Скажімо, доставити нову модель Айфона морським шляхом зовсім невигідно, тому що попит за місяць серйозно зменшить темп.
Що робити з пустим контейнером?

  Логістичний ринок працює прозоро, але є певні нюанси. Кожен контейнер має безкоштовний термін використання. Коли вантаж прибуде до порту, потрібно розрахувати час на доставку до кінцевого складу. Далі порожній контейнер потрібно повернути перевізнику. Мета вкластися в максимально короткий термін, щоб не переплачувати за додатковий час використання тари. Перед оформленням документів слід уточнити безкоштовні терміни зберігання. У кожної компанії свій тимчасовий діапазон, який дозволяє безкоштовно користуватися контейнером - попередньо погодьте це питання, щоб уникнути підвищення витрат на транспортування.

«Збірний вантаж» — послуга від транспортних посередників

Збірний вантажоконтейнер із Китаю дозволяє перевозити дрібні обсяги – від 20 кг. Зазвичай доставки з Китаю в Україну у контейнері формується рахунок малогабаритних партій від різних замовників.  Послуга збирання користується популярністю у молодих підприємств. Є безліч переваг у збірного випадку, одна з них, це мінімізація витрат. Логістичних компаній, які пропонують свої послуги в організації збірних вантажів, безліч. Тарифи, терміни, гарантії – це основні критерії для вибору підрядника. Транспортна організація з досвідом спрацює найбільш оперативно, що важливо для бізнесу. Грамотний фахівець прорахує всілякі ризики, крім того, вантаж буде застрахований від псування та зникнення.

Пакетні послуги заощадять час та гроші 

З невеликим обсягом вантажопотоку немає сенсу приймати на себе ризики у проходженні митниці. А також шукати початкову ланку. Краще підключити логістичного підрядника, який візьме на себе відповідальність за складання, страхування та розмитнення. Розумний варіант — комплексна закупівля послуг — це зручно, безпечно та навіть економічно. Спеціалізовані компанії-посередники мають можливість знижувати ціни рахунок оптового закупівлі послуг у великих транспортних організацій. Іноді навіть, при авіаперевезенні, вартість збірного вантажу значно здешевлюється, оскільки логістична організація має переваги використовувати вантажні ємності зі стовідсотковим заповненням.

У результаті бізнесмен має два варіанти:
  1.  Звернутися в логістичну компанію, замовивши комплексний пакет послуг організації доставки. 
  2. Розібратися у темі самостійно. 
Самостійний спосіб вимагатиме:
  •  вивчення інформації з митного документування; 
  • проходження курсів декларації товарів;
  •  вихід на великих перевізників; 
  • укладання довгострокових контрактів;
  •  створення та затвердження електронно-цифрового друку; 
  • реєстрація документів на імпортера.
Самостійний процес організації перевезень наб'є чимало шишок. Якщо бюджет дозволяє в перспективі вийти на великий обсяг транспортування, то, безперечно, «гра стоїть свічок». Однак, слід врахувати, що помилки можуть позначитися на високих митних штрафах.


Прошел мимо

Отстой

Благодарю

Жму руку

Я в шоке!

Комментарий (0 Ответы)

facelist

Вы должны авторизироваться, чтобы оставлять комментарии Войти | Регистрация

Теги|Черный список|Архив|Версия для КПК|OdessaMama.net

GMT+3, 2024-5-18 04:38 , Processed in 0.024457 second(s), 16 queries .

Created by Net-Tuning.com

© 2012-2015 All rights reserved.

Вернуться к началу